Demo (mini)waterstofinstallatie groot succes

posted in: Uncategorized | 0

Ondanks dat de uitnodiging vrij laat de deur uit ging, waren er toch 55 aanmeldingen voor de demo-ochtend op 11 juli 2023. Tijdens deze demo was er aandacht voor het eerste uitgangspunt wat zie je en voel je als een leiding breekt met waterstof. Op veel deelnemers maakte dat onderdeel al grote indruk door de hitte die vrijkomt en de snelheid waarmee dat gebeurt. Na de koffiepauze werd de demo uitgebreid door te testen/experimenteren met kleding van de operator in de fabriek en de brandweer. Het resultaat was verbluffend, van beide kledingstukken (overall en blusjas brandweer) bleef werkelijk niets over en dat in een paar seconden.

Was deze demo nuttig?Hierop kan met een dikke ja worden geantwoord. Bewustwording van wat waterstof is (vluchtige stof, hitte, wat snel vervliegt) gecombineerd met de risico’s die er kunnen optreden als het fout gaat was goed om de deelnemers te tonen en over na te laten denken. Want ondanks dat waterstof het nieuwe groen is, is wel het zaak om alert te zijn en na te denken over de vraag “wat als het fout gaat”.

Veel deelnemers bedankten de partners van het project voor deze zeer interessante ochtend en gaven aan uit te kijken naar het symposium wat op 26 september 2023 wordt georganiseerd in het Industrieel Museum in Sas van Gent.

Geïnteresseerd? Meld je dan vast aan bij: mariska@scheldesafetynetwork.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *